torstai 25. syyskuuta 2014

Random Observations

Tarkoitus oli tänään suunnata koko päiväksi kaupungille pyörimään kaupoissa, mutta tietenkin toisin kävi kun aamulla herätessä ääni pihisi ja pää meinasi räjähtää. Pohdiskelinkin ääneen muutama päivä sitten kuinka omituista on, etten ole vielä sairastunut mihinkään flunssaan... olisi pitänyt jättää sanomatta.

Sängynpohjalla pyöriessä mulla on kuitenkin erinomaisesti aikaa ladella postaus kaikista kummallisuuksista ja erilaisuuksista, joihin olen täällä törmännyt.


PALJASJALKAISUUS Keskustassa törmää koko ajan ihan tavallisiin, paljasjalkaisiin ihmisiin. Sillonkin kun lämpöä on vaan  14 astetta.

VAATETUS YLEENSÄKIN Täällä näkee sikana ihmisiä kulkemassa shortseissa ja kevyissä paidoissa kun itellä on kolme kerrosta päällä. Varsinkin maori-jäbät tuntuu kulkevan shortsit jalassa säällä kuin säällä.

KOULUSYSTEEMI Siis haloo, kaikki lapset aloittaa koulun täällä omia 5v synttäreitä seuraavana päivänä... tästä johtuen lapset on aivan eri tasosia opeissaan ja monet jäävät jälkeen kaikessa.

RYPSIÖLJY Mistään kaupasta en oo onnistunut löytämään rypsiöljyä (rapeseed oil). Semi awkward oli kysellä kaupan työntekijöiltä mistä löytyy kyseistä tuotetta. Kaikkia vaan nauratti ja kysyivät ”Do you mean grapeseed oil?” Ja mä jankkaan että ”NO, RAPESEED!”

MAITO Sama laktoosittoman maidon kanssa. Törkeen kallista ja vähän valmistajia, nää juo vaan soijamaitoa jos ei normia, yhyi.

TUNNELIT Autojen ajaessa tunneleissa porukka alkaa joskus soittamaan torvia, ilman mitään suurempaa syytä.

RUOKAILU Tässä perheessä ei päivällisen yhteydessä juoda mitään?

KAUPAN KASSA Kassatyöntekijät hoitavat työnsä kaikessa rauhassa jutellen asiakkailleen, eikä kukaan jonossa ala huokailemaan tai vilkuilemaan kelloaan teatraalisesti. Suomi, ota oppia!

KOKOLATTIAMATOT kaikissa asuintaloissa. Kuvottavaa, ties mitä niissä asustelee

EINEKSET Kauppojen tavara on oikeastikin tuoretta kamaa, vain muutamia valmisruokia löytyy ja nekin pakastealtaista.

LIIKENNE Ihmiset ajaa kuin hullut ja parkkeeraa ihan minne huvittaa.

EKSOOTTISET ELÄIMET Ulkona kuulee omituisia lintujen viserryksiä koko ajan, mutta silti en yhtäkään natiivia tipusta ole onnistunut bongaamaan. Pelkäävät kai suomalaista.

MAORIN KIELI kirjoitettuna muistuttaa tosi usein suomea, esimerkkinä sanat koru, puru.

LAPSET ON OIKEASTI LAPSIA En ole nähnyt täällä vielä yhdelläkään alle 10-vuotiaalla älypuhelinta kädessä. En edes vanhaa Nokian kapulaa! Täällä osataan vielä oikeasti kirmata ulkona leikkimässä.

BUSSIKUSKIT on kohteliaimpia ikinä ja odottavat aina jos näkevät jonkun kauempaa kiirehtivän kyytiin. Kaikki myös kiittävät kuskia poistuessaan. Yleisesti bussiliikenne sujuu täällä älyttömän hyvin ja maksusysteemikin on järkevä.

DUDESONS JA MOOTTORIURHEILU Yllätyin kuinka moni on mulle kommentoinut ”Wau tuut Suomesta, tunnetko Duudsonit?” Samalla tavalla muutama äijä mennyt ihan sekaisin kun kerron olevani samalta paikkakunnalta kuin Kimi Räikkönen. Kuvittelevat kai hänen asuneen mun naapurina tai jotain...

JOUKOSTA EROTTUMINEN Ei tarvitse heilutella Suomen lippua kaduilla kulkiessa, dösäreilläkin saatetaan kysyä mistä päin Eurooppaa tulen vaikken olisi suutani avannutkaan. Muutenkin eurooppalaisia (varsinkin naisia!) pidetään täällä suuressa arvossa, ei ollenkaan pöllömpi juttu...

Pitkä postaus on pitkä. Tämäntyyppisiä juttuja on varmasti odotettavissa lisää... Listaaminen on laiskan kirjoittajan unelma.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiitoisia juttuja, muista nyt mainostaa muitakin Suomen suuruuksia kuten , ..... oho ei tulekaan mitään mieleen ! No liehuttele sitä vaaleaa lettiä!

    VastaaPoista